Fyraftensmøde

tirs 29nov2022

Om Sct. Mogens Kilde i Mogenstrup

16:30

 

Årets sidste fyraftensmøde

Lokalhistoriker Chris Hermansen fortæller

 

Sankt Mogens Kilde er nævnt som et af Næstved 100 kulturmiljøer, men hvad mange ikke ved er, hvilken betydning dette pilgrimsrejsemål har haft gennem sine næsten 1000 års historie.

Fra at have være et rejsemål for fattige og syge i overtroen om helbredelse, trækker områdets fortælling spor ud i verden og helt ind i det danske kongehus.
Historier der forankrer det folkelige, kunsten og den adelige virkelyst. Fra livgivende og helbredende vand til brændevin og stærkt og sundt øl til uddeling til områdets syge med segl af Danmarks konge. Til opstand og kritik fra Næstved by.

Dette er en fortælling om dansk stolthed og de glemte traditioner, det, under påvirkning af en de mest betydningsfulde adelsslægter i Danmark og Sydsjælland, lykkedes at rejse området som Fugl Phønix efter Danmarks statsbankerot i tiden efter 1813, ved store bedrifter af stærke adelige kvinders virke og pligtfølelse for landet som det sydsjællandske kløverblad, som vi den dag i dag er omgivet af uden egentlig at tænke nærmere over dette.

Der er gratis adgang.

Gå til arrangementsoversigt