Program for vinter-forår 2023

Bestyrelsen har nu lagt sidste hånd på programmet for første halvår 2023, så der er tid til at sætte krydser i kalenderen:

• Tirsdag den 24. januar kl. 19.00
    Årets første foredrag. Museumsinspektør Trine Borake vil ud fra arkæologiske fund fortælle om fortidens samfundsmodel under titlen Konge, knægte og kloge koner.

• Torsdag den 23. februar kl. 16.30
    Fyraftensmøde med museumsinspektør Berit Christensen, der under titlen Krigeren og nonnen vil fortælle om Valdemar Atterdag og dronning Helvig.

• Mandag den 20. marts kl. 19.00
    Foredrag hvor fhv. museumsinspektør Morten Axboe vil fortælle om Guldbrakteater, især ud fra det enestående Vindelevfund.

• Onsdag den 12. april kl.19.00
    Palle Birk vil i et foredrag fortælle om Præstø og herunder forbindelsen til Skovkloster, det senere Herlufsholm.

• Tirsdag den 18. april kl. 19.00 afholdes foreningens ordinære generalforsamling, også med et fagligt indslag.

• Søndag den 14. maj
    gennemføres den tidligere planlagte udflugt til Esrom Kloster og Tegners Museum.

• Bemærk også at årets Middelalderfestival – Næstveds Søjler finder sted i dagene 9. – 11. juni 2023, bl.a. med en del frivillige fra museumsforeningen.