Fotografer i Næstved

 

| Forside | Fotograf  | Firma  | Atelier |


Fotograf
Kaiser, Henriette (1862-1945)

Født den 2. Juli 1862 i Mariager, hvor Faderen var Karetmager. Efter at have lært Fotografien hos Fotograf Christensen i Fredericia, arbejdede hun siden som Medhjælper i Haderslev, Hamburg, Wilrzburg og Erfurt samt i Skive, Struer, Thisted, Aarflus og København, hvilket sidste Sted hun var to Gange. I første Halvdel af 1890'erne havde hun selvstændig Forretning i Odder. Fra September 1897 til December 1900 var hun i Næstved som Husbestyrerinde og Medhjælp for Broderen, Carl Kaiser (44), der havde aabnet en fotografisk Forretning her, ligesom hun ogsaa løste Næringsbevis paa hans Vegne, idet han selv var for ung til det.

Senere havde hun i nogle Aar fotografisk Atelier i Vordingborg og fra 5. Juli 1908 til Sommeren 1913 drev hun Atelieret i "Helmerhus" i Næstved under Firmanavnet Atelier Henriette. Som en lille Pudsighed kan nævnes, at hun ikke (som de andre Fotografer i Byen) havde Installation for Fotografering ved kunstigt Lys. "Ingen kunstigt Lys!" averterede hun. "Godt Dagslys er det bedste!" Og heri kunde hun naturligvis have Ret naar blot Dagslyset virkelig var godt, hvad det jo ikke altid kunde siges at være f. Eks. i Julemaaneden.

Efter Næstved-Perioden fik hun Atelier i Slagelse, hvor hun var til ca. 1922, da hun "lagde op" og bosatte sig i Næstved. I de følgende over 20 Aar boede hun forskellige Steder i Byen, sidst i Nygade 3, hvor hun døde den 16. Juli 1945.

Kilde:
Arnholtz, Svend:
Gamle Næstved Fotografer
Historisk Samfund for Præstø Amt, Årbog 1954