Fotografer i Næstved

 

| Forside | Fotograf  | Firma  | Atelier |


Fotograf
Heller, Thorvald (1850-1901)


Takskrivelse

Født den 22. Juni 1850 i København (Holmens S.) som Søn af en Chalouproer ved, Flaaden.

Han var i 22 Aar ansat hos Hoffotograf Georg E. Hansen, Bredgade i København, indtil han i Begyndelsen af 1888 i Kompagni med Fotograf Frøken Abelone Christensen overtog Christensen og Søns Atelier i Næstved, som de førte videre under Betegnelsen Christensen & Co. I Forbindelse med Forretningens Overtagelse maa han have udsendt et Cirkulære, indeholdende misvisende Oplysninger om hans Tilknytning til Hoffotograf Georg E. Hansen, hvilket foranledigede denne til at indrykke følgende Meddelelse i NæstvedBladene for 17/4 1888:


I anledning af et circulære fra Christensen & Co's
Fotografiske forretning i Næstved, hvori medindehaveren,
Hr. Th. Heller skriver sig som 22 aarig bestyrer af min forretning, maa jeg erklære dette for en stor unøjagtighed af hr. Heller. Vedkommende har været hos mig i 22 aar, men
i flere aar først som bud, og senere overgaaet til fotografien som medhjælper. Bestyrelsen har altid været i mine hænder,med undtagelse af sygdom, reise i udlandet, eller naar jeg, som i de senere aar, ofte har været paa Fredenborg slot, hvor kongefamilien har været samlet, for at fotografere allerhøjstsamme.

Kjøbenhavn, april 1888.

Georg Hansen
Kgl. Hoffotograf,
Kejserlig russisk og kongl. Græsk hof-fotograf og
Hoffotograf hos hs. Kongl. Højh. Prinsen af Wales.


Dagen efter maatte Heller svare med nedenstaaende ikke helt almindelige Annonce, som her gengives efter Nestved Tidende.




Han døde den 19. April 1901. i Næstved (St. Peder S.)

Kilde:
Arnholtz, Svend:
Gamle Næstved Fotografer
Historisk Samfund for Præstø Amt, Årbog 1954