Fotografer i Næstved

 

| Forside | Fotograf  | Firma  | Atelier |


Fotograf
Berents, J.

I hvert Fald i Tiden Decbr. 1846 til Decbr. 1847 virkede han som Daguerreotypist i Hamborg, Gänzemarkt 11,1.).

Senere træffes han som rejsende Fotograf flere Steder i Danmark, idet han overalt skriver sig fra "Hamborg".

1856 opholdt han sig saaledes fra den 25. Septbr. i et Par Uger i Faaborg hos Gæstgiver Rasmussen for at "forfærdige Photographier". "Disse Billeder" skrev han, "ere saa udtryksfulde og skarpe, at de aldeles ikke lade noget tilbage at ønske; da Portraiteringen kun vare nogle Secunder, saa anbefaler jeg mig ligeledes med at aftage Børn." "Familier paa flere Personer, som ønske at aftages anmodes om saavidt muligt at bestille saadanne Billeder Dagen forud."

1 1857 besøgte han Randers i ca. 4 Uger fra den 13. Juni, hvor han hos Stabstrompeter Barius paa Slotspladsen (Frederikspladsen) optog Fotografier dels paa Glas, dels paa Voksdug og Silke. Ganske interessant averterede han her: "Da jeg har bragt i Erfaring, at det er blevet yttret, at mine Billeder ikke kunde være gode, fordi de ere saa billige, maa jeg tillade mig at gjøre opmærksom paa, at denne Priisbillighed beroer paa, at mine Billeder strax naar de aftages, ere saa skarpe, at de ingen Eftertegninger behøve. Hvilke Billeder der er de bedste, de eftertegnede eller dem der ikke ere det, overlader jeg til enhver Kjenders Bedømmelse."

Fra 17. Maj 1858 var han nogle Uger i Slagelse, hvor han hos Konditor A. C. Hansen optog Panotypier.

Derfra tog han til Næstved, hvor han fra den 10. Juni og Maaneden ud fotograferede i "Ny Gjæstgivergaard" i Ringstedgade. Han reklamerede med "Aftagelse af Photographier og Ambrotyper paa Glas som paa Voxdug, baade Familiegrupper i enhver Størrelse og enkelte saa smaa, at disse kunne leveres i Medaillon, samt Børn i enhver Alder; ogsaa copierer jeg alle Slags Billeder saa skarpt og reent, at disse kunne sees fra alle Sider. Jeg tillader mig at bemærke, at hvem der ikke er fuldkommen tilfreds med sit Portrait, behøver ikke at modtage samme."Senere under Opholdet averterede han: "Over mine Præstationer behøver jeg vel ikke at udtale mig, da disse vel allerede er bekjendte."

Senere i 1858 nedsatte han sig som Fotograf i Hamborg, Poststr. 4.

Herefter vides intet om ham.

Kilde:
Arnholtz, Svend:
Gamle Næstved Fotografer
Historisk Samfund for Præstø Amt, Årbog 1954