Fotografer i Næstved

 

| Forside | Fotograf  | Firma  | Atelier |


Fotograf
Sehested, K. (1864-1944)

Født den 3. Febr. 1864 i Tvilum (Gjern H., Skanderborg Amt) som Søn af en Gaardejer. Han startede sin Løbebane ved Landbruget, begyndte derefter at læse til Lærer, men afbrød Studierne for at gaa i Fotograflære hos Fotograf Lauritz Olsen (13), Østergade, København.

Senere var han en Tid Medhjælper hos Fotograf Hadrup i Næstved, hvis Atelier han overtog 1. Deebr. 1891. Han førte her Firmabetegnelsen Hadrup & Sehested, uagtet Hadrup ikke var medinteresseret.

Som Følge af en Opsigelse fra Værtens Side af den til Atelieret hørende Lejlighed foretrak han at opgive Forretningen og etablerede sig i et nybygget Atelier paa, Gaasetorvet i Stege den 1. Maj 1893. - Sammen med en Broder erhvervede han 19 16 Ejendommen Storegade 72 i Stege. Et hertil hørende Havehus lod han i 1934 indrette til Beboelse og efter i dette Aar at have opgivet sin tidligere Forretning flyttede han hertil. Her var ikke noget egentligt Atelier, men en stor, lys Veranda blev indrettet til dette Brug. Her virkede han lige til sin Død, som indtraf den 6. Decbr. 1944 i hans Alders 81. Aar.

Han havde Livet igennem kun kaldt sig Knud Sehested; under 8. Jan. 1906 fik han officielt Tilladelse til at bortkaste Efternavnet Nielsen.

Knud Sehested har i Næstved og Stege tilsammen været Fotograf i 53 Aar, det længste Aaremaal, nogen NæstvedFotograf hidtil har udøvet selvstændig Fotografvirksomhed.

Kilde:
Arnholtz, Svend:
Gamle Næstved Fotografer
Historisk Samfund for Præstø Amt, Årbog 1954