Julehilsen fra Museumsforeningen

Boderne. Arkivfoto.

Kære medlemmer
Med et billede af Boderne ønsker bestyrelsen alle medlemmer af Næstved Museumsforening en glædelig jul og et godt og forhåbentlig coronafrit nytår.
Epidemien har sat sit præg på alt i det forløbne år, således også på foreningens aktiviteter.
Flere arrangementer har måttet aflyses/udskydes.

Bestyrelsen arbejder på at forøge antallet af arrangementer i det kommende år for bl.a. at opveje de manglende arrangementer i det forløbne år. Hvornår de kan afvikles, afhænger naturligvis at epidemiens udvikling.

Foreløbig søger vi at gennemføre de udskudte fyraftensmøder og foredrag fra efteråret:
I Gøngehøvdingens fodspor (4. februar),
Vikingeborge på Falster og Lolland (3.marts),
endvidere et foredrag om Birgitte Gjøe (Gøye),
foredrag om Vildtbanen i Sydsjælland,
fyraftensmøde om de tidligste skoler i Næstved, herunder om Peder Syv
og foredrag om Vikingerne ved Tissø.
Sidstnævnte foredrag skal ses som et oplæg til en planlagt sommerudflugt til Vikingecenteret Fugledegård ved Tissø samt Holbæk Museum. Nærmere orientering bliver udsendt.

Når vi har valgt at bringe et billede af Boderne, skyldes det også, at der arbejdes på at gøre Boderne til et medborgerhus til brug for foreninger og andre i Næstved. Vi håber derfor, at vi snart kan afholde nogle af vores møder i Boderne.

I kommunalt regi er der planer om at afholde Historiske dage i Næstved, 26.-28. august, hvor museumsforeningen vil stå som arrangør af en middelaldermiddag (20. august), foredrag om Gildevæsnet i middelalderens Næstved samt oplæg om Slaget ved Næstved i 1259, hvilket slag søges ”genopført” på Bredstrædeparkeringen.

Vi håber, at du finder de kommende arrangementer interessante, og at du vil forny dit medlemskab ved at indbetale kontingent for 2021.

Kontingentet er uforandret:
175 kr. for et enkeltmedlemskab
250 kr. for et husstandsmedlemskab
500 kr. for firmamedlemskab for virksomheder med indtil 9 ansatte
1.000 kr. for firmamedlemskab for virksomheder med flere end 9 ansatte

Kontingentet kan betales
på foreningens konto i SparNord 9819 4582703022
MobilePay på 208822
eller kontant til museumsværterne i Helligåndshuset.

Næstved Museumsforening
Ole Madsen