Aktuelt og velbesøgt foredrag om Fensmark og Glasværket

Foredrag af Ole Pilegaard Hansen. Torsdag d. 8. marts 2018

Projektet ’Det Ny Holmegaard’, hvis intention er at indrette Danmarks eneste bevarede glasværk til et kulturhistorisk museum for Holmegaard glas og Kähler keramik, er nu en realitet. Derfor inviterede vi Ole Pilegaard Hansen, som har et indgående kendskab til både Fensmark og Glasværket, til at fortælle os om byen og det kendte glasværks udvikling.

Foredraget blev (på trods af lidt uforudsete tekniske vanskeligheder) ledsaget af billeder af bygninger, personer og grafer. Da en del af tilhørerne kom fra Fensmark, havde vi den fornøjelse, at Ole fik et par nye oplysninger undervejs.
Ole fortalte blandt meget andet, at glasværket i en periode i 1970’erne havde cirka 1200 ansatte, hvilket naturligvis bidrog væsentligt til hele byens udvikling. Så mange ansatte får ’Det Ny Holmegaard’ næppe, men på denne plads vil Næstved Museumsforenings bestyrelse ønske ’Det Ny Holmegaard’ god vind fremover.

Dette opslag oprettet: 26-03-2018