Nyhedsopslag - Nyhedsoversigt 

Velbesøgt foredrag

Rasmus Nielsen fortalte om 'Næstved, gammel af år, ung af sind'

Illustration

(Foredraget med Rasmus Nielsen, onsdag d.24.januar 2018)

Der blev båret ekstra stole ind, så alle 66 fremmødte kunne komme til at sidde ned til dette spændende foredrag ved Rasmus Nielsen.

'Næstved, gammel af år, ung af sind' var overskriften på aftenens foredrag. Denne titel havde Rasmus hentet fra Næstveds historie, idet det havde været sloganet for byen i 1930érne. Et årti som var plaget af krise, men det mærkede man ikke i Næstved, hvor man igangsatte det ene store anlægsarbejde efter det andet: Kanalen blev udgravet; havnen blev anlagt; Ny Maglemølle blev bygget og meget meget mere.

Rasmus Nielsen viste billeder og film, og man kunne ikke lade være med at beundre det 'gå på mod', som byens 'spidser' og borgere havde dengang.
Vi var mange, som blev meget imponeret over 'Den Hvide By' i Næstved, der var en industri- og håndværkerudstilling, som blev bygget på det kommende havneareal. Den var åben i perioden 15.juni-15.juli 1935 og havde på de 4 uger 300.000 besøgende!

Afslutningsvis kunne Rasmus ikke undlade at nævne, at problemerne med Rønnedevejen ikke er et nyt fænomen.
1.juni 1836 kørte H.C. Andersen fra København til Næstved via Rønnede. I hans rejseberetning kan man læse: '….kom vi til Nestved af en halsbrækkende Vei.'

Dette opslag oprettet: 28-01-2018

 

Nyhedsoversigt