Opslag fra arrangementskalenderen

Onsdag, 22 januar, 2020 - 19:00 til 20:00
Historien om Birgitte Gøye og Herluf Trolle

Foredrag v. museumsinspektør Susanne Outzen


Fra Næstved Museums hjemmeside:

Skulle man nævne ét celebrity-par i 1500-tallet, kunne valget sagtens være faldet på Birgitte Gøye og Herluf Trolle; grundlæggerene af den traditionsrige Herlufsholm Skole, der i dag står synligt og stolt til skue i Næstved.
Begge havde de tæt tilknytning til kongehuset og den øvrige adel, og begik sig derfor i den grad på datidens bonede gulve. Måske netop derfor står Herluf Trolle som idealet af en renæssancens adelsmand: standsbevidst, retsindig, kongetro, modig og from; idealer som Herlufsholm Skole i høj grad bygger på.

Men hvad med Birgitte Gøye? Og hvorfor er det lige, at vi stadig husker lige netop disse to og ikke andre af de den tids betydningsfulde adelsfolk?
Til foredraget 'Historien om Birgitte Gøye og Herluf Trolle' vil museumsinspektør, Susanne Outzen, fortælle hele historien om de to 1500-tals celebrities, deres tid, deres betydning og deres eftermæle.
OBS:
Museet har meddelt at der desværre ikke længere er rabat for museumsforeningens medlemmer til arrangementer og foredrag på Næstved Museum.
Vi beklager meget dette. Der er naturligvis fortsat gratis adgang for foreningens medlemmer til foredrag og fyraftensmøder, der afholdes af Næstved Museumsforening.


Læs om arrangementet på Næstved Museums hjemmeside
https://www.naestved-museum.dk/da/foredrag-om-birgitte-goeye-og-herluf-trolle

 

Se hele arrangementskalenderen