Opslag fra arrangementskalenderen

Onsdag d. 16.oktober, 10-16 i haven ved Helligåndshuset
Høstmarked

Snart står skoven i de flotteste farver og skolebørnene kan nyde 1 uges ferie fra bøger og læreplaner med et væld af aktiviteter i efterårsferien.

En rigtig familieaktivitet er museets traditionsrige Høstmarked i haven ved Helligåndshuset onsdag d.16.oktober i tidsrummet kl.10-16.
Den lille have fyldes med hygge, hvor mor og far kan shoppe unikke og håndlavede vare fra lokale kunsthåndværkere, mens børnene kan prøve at bryde, skætte og hegle hør hos Det rullende Hørværksted.

Der vil være salg af æbler fra plantagen i Kyse, og lokale biavlere vil indføre besøgende i biernes forunderlige verden, mens der smages på den lokale honning.
Den hyggelige markedsstemning krydres med lyden fra middelalderens musik.
Mød Instrumentmagerens Kone, der går rundt i haven og synger og spiller.
Få alt at vide om lige netop de musikinstrumenter, som du er mest interesseret i.
2 gange i løbet af dagen, kl.12.00 og kl.15.00, vil Instrumentmagerens Kone trække indenfor i museets Fnatstue, hvor hun i ca. en halv time vil synge, spille og fortælle om middelalderens musik og instrumenter.

Blandt børstenbinder og stenhugger kan du støde på markedets bøddel, som kan give en fortælling fra det rigtige gamle Næstved, mens du sidder ubekvemt på museets strafferedskab, Træhesten.

En munter stemning opnås uden tvivl hos Dorothy Jones og 'Skulle det være smart', hvor tidernes skiftende modeluner formidles og sikkert vækker minder fra en fjern ungdom og de populære kassebukser.

Når kaffetørsten indfinder sig, kan den slukkes i Æble Cafeen i Kustodehuset, hvor Næstved Museumsforening sælger hjemmebag med æbler.
Skal børnene have en hjemmelavet gave med hjem, kan fantasien slippes løs i Kastanje Cafeen, hvor de flotteste kastanjedyr kan skabes.


Spørgsmål kan rettes til:
Tovholder Birgit Petersen Børsting,Næstved Museumsforening,
2088 8595 / bpb@c.dk
 

Se hele arrangementskalenderen