Opslag fra arrangementskalenderen

Torsdag, 25 april, 2019 - 19:00 i Helligåndshuset
Tilbage til Holmegaard Mose

Foredrag


Fra Næstved Museums hjemmeside:

Tilbage til Holmegaard Mose

Sted: Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved
Dato: Torsdag, 25 april, 2019 - 19:00I april 2020 åbner Holmegaard Værk på det gamle Holmegaard Glasværk. Dette markerer vi bl.a. med nogle spændende foredrag med Holmegaard som omdrejningspunkt.

Holmegaard Mose spiller en vigtig rolle for udforskningen af ældre stenalder i Nordeuropa. Den industrielle udnyttelse af tørven i forbindelse med opblomstringen af Holmegaard Glasværk har givet os nogle af de bedste udgravede bopladser fra Jægerstenalderen som vi kender. Og da dele af mosen blev drænet og omdannet til landbrugsjord fra 1940-1970 sørgede flere dygtige amatørarkæologer for at at vi fik kendskab til flere vigtige bopladser langs brederne af den tidligere sø. Men hvordan ser det ud omkring Holmegaard Mose i dag? Er det stadig muligt at finde velbevarede stenalderbopladser i mosen, eller er den for ødelagt af tørvegravning og dræning?
Siden 2014 har Københavns Universitet, Nationalmuseet og Museum Sydøstdanmark undersøgt forskellige lokaliteter i mosen netop for at besvare dette spørgsmål. Og resultatet er heldigvis mere positivt end man kunne frygte.

Holmegaard Mose vil også være omdrejningspunktet for udstillingen '10.000 års kreativitet', som kan opleves når Holmegaard Værk åbner i 2020.

Foredraget varer ca. én time.

Der serveres kaffe og småkager efter foredraget.

Vær opmærksom på, at foredraget foregår på 1. sal, og der desværre ikke er adgang med elevator eller lift.

Billetter kan købes i museumsbutikken eller her.

Entré:
75 kr. + gebyr / For medlemmer af Næstved Museumsforening er prisen 35,00 kr. + gebyr.

 

Se hele arrangementskalenderen