Opslag fra arrangementskalenderen

Torsdag d. 21/2 kl 19 i Helligåndshuset
Vikinger ved Vester Egesborg

Foredrag v. Jens Ulriksen

Unik mulighed for at høre forskningsleder, Jens Ulriksen fortælle om de mange spændende fund, som er grundlaget for hans nyudgivne bog 'Vester Egesborg – En anløbs- og togtsamlingsplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid på Sydsjælland.

Kun et kvarters kørsel fra Næstved ligger Vester Egesborg.
I 1997 begyndte museets arkæologer udgravninger i området, og har igennem disse udgravninger gjort mange spændende fund fra den sene jernalder og vikingetiden, som har hjulpet med at klarlægge hvordan anløbspladserne har fungeret som bindeled mellem landevejsnettet og søvejen.

I december 2018 kulminerede dette arbejde, med udgivelsen af bogen 'Vester Egesborg – En anløbs- og togtsamlingsplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid på Sydsjælland.
Forfatteren bag bogen er Jens Ulriksen, som er forskningsleder ved Museum Sydøstdanmark.

Udgivelsen af bogen blev markeret ved en reception på Næstved Museum d. 14/12-18, hvor Jens Ulriksen takkede alle dem der har bidraget til bogen.

Nu har alle mulighed for at høre om disse spændende udgravninger og de fund der er gjort undervejs, når Jens Ulriksen holder foredrag om Vester Egesborg i Helligåndshuset ved Næstved Museum d. 21/2 kl 19.

Efter foredraget kan man gå ind i udstillingen 'Vikinger ved Vester Egesborg og se et udvalg af de spændende fund, som Jens Ulriksen og hans kolleger har gjort i området.

Billetterne koster 95 kr, eller 55 kr for medlemmer af museumsforeningen, og kan købes i museumsbutikken i Helligåndshuset eller via ebillet.dk

 

Se hele arrangementskalenderen