Opslag fra arrangementskalenderen

Torsdag d. 20 sept. 16:30 - 17:30
DesignMuseum Næstved i Boderne

Fyraften på Næstved Museum:

Holmegaard Glasværk - i fortid og fremtid

Holmegaard Glasværk åbnede i 1825 i Fensmark nær Næstved og lukkede med finanskrisen i 2008. Med dets næsten 200-årige historie er det derfor både det første og sidste glasværk i Danmark.
Foredraget giver en introduktion til de væsentligste nedslagspunkter i Holmegaard Glasværks historie. Fra begyndelsen i 1825 over de mange spændende designere, der har været tilknyttet værket i årenes løb til lukningen af glasværket.

Men Holmegaard Glasværk er ikke kun historie. Det er også den spændende fremtid for Næstved Museum, som i 2019 flytter ind på det gamle glasværk med nye udstillinger, aktiviter og arbejdende værksteder. I anden halvdel af foredraget vil planerne for Det Ny Holmegaard og perspektiverne indenfor forskning og formidling af museets store samling af brugsglas blive foldet ud.

Mere information om arrangementet og billetsalg følger snarest.

På Næstved Museum kan du en gang i måneden deltage i arrangements-konceptet 'Fyraften på Næstved Museum'. Konceptet favner alt fra omvisninger, til byvandringer, workshops og andre oplevelser på og omkring museet.

Entré:
75,00 kr + gebyr / For medlemmer af Næstved Museumsforening 35,00 kr + gebyr

Se mere om arrangementet på Næstved Museums hjemmeside.

 

Se hele arrangementskalenderen