Opslag fra arrangementskalenderen

Onsdag den 15. november kl. 17.30-21.30 på DesignMuseum Næstved i Boderne
Strikningens historie og perlestrikkede muffediser med Renæssance-motiv

Kombineret foredrag og workshop

Kombineret foredrag og workshop ved museumsinspektør Inge Christiansen og strikkeekspert Lone Nielsen, Museum Sydøstdanmark.
Onsdag den 15. november kl. 17.30-21.30 på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved


I relation til DesignMuseum Næstveds nuværende udstilling 'Strikket Renæssance' af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne, har vi sammensat et program bestående af en række arrangementer i løbet af udstillingsperioden, der alle på den ene eller anden vis behandler enten strik, Renæssance eller håndarbejde - eller alle tre ting på én gang.
Dette arrangement er ingen undtagelse og deltagerne vil gennem både et foredrag og en workshop komme helt tæt på strikningens historie og selv få lov at strikke en muffedise.

Foredraget, der indleder denne aften, vil dykke ned i strikningens historie, herunder også muffedisernes og perlestrikningens historie.
Med udgangspunkt i museets samling af perlestrikkede pulsvarmere - tidligere kaldet muffediser - fra 1800- og 1900-tallet, kan man selv lære at strikke disse fine gamle modeller.
Til denne aften vil der desuden være udarbejdet et helt særligt mønster fra renæssancen.

Praktisk info:
Workshoppen vil begynde med, at deltagerne alle laver en lille prøve i perlestrik. Derefter vil der blive udleveret materialer til et par pulsvarmere, som vi påbegynder på workshoppen, men som må strikkes færdige derhjemme.
Deltagerne skal kunne strikke retstrikning og medbringe strømpepinde nr. 2.

Der er et begrænset antal pladser til dette arrangement.

Da der er udgifter til materialer m.v. er arrangementet ikke gratis for museumforeningens medlemmer, men de får rabat og kan deltage for 100,- kr.
(pris for ikke-medlemmer 140,- kr.)

Billetterne kan købes via museets hjemmeside (www.naestved-museum.dk) eller i museumsbutikkerne i Boderne og i Helligåndshuset.

Kontakt:
Stine Spandet Haurum
Teamleder på Næstved Museum
31 19 13 96 / ssh@museerne.dk

 

Se hele arrangementskalenderen