Havelauget

Næstved Museumsforenings havegruppe passer Museumshaven, der ligger i Ringstedgade 4, ved siden af Helligåndshuset og foran kustodeboligen.
Haven er en lille grøn oase i bymidten med skyggefulde træer, små græsplæner og havebassin samt borde og bænke, hvor borgere og museumsgæster kan nyde freden og evt. spise medbragt mad.

I haven gror krydderurter, lægeurter, nytteplanter og prydplanter, og det er havegruppens opgave, at holde haven pæn og fjerne uønskede vækster. Græsset og gruset ordner museets gartner.

Arbejdssæsonen er fra marts til september, mødedatoer aftales på 1. mødedag.
Medbring havehandsker og rosensaks.

Har du lyst til at være med til hyggeligt samvær og let havearbejde, kontakt da venligst
Susanne Nabe-Nielsen
s.nabe-nielsen@stofanet.dk

TLF: 55 73 92 59


JUNI 2017

Opsætning af stendige ved indkørslen til Kustodeboligen
Havelauget havde sat 3 dage af til at lave et nyt dige ved indkørslen til Kustodeboligen. Poul have lovet at stå for projektet, da han er faglært, vi andre skulle så hjælpe efter bedste evne.
Vi mødtes kl. 9, og startede med en kop kaffe, mens vi talte om, hvordan sagen skulle gribes an. Alle 6 medlemmer af lauget var mødt op, så vi besluttede at nogen gik i gang med diget andre med haven. Lars W. havde sørget for sten.
Ved sidste møde havde vi fjernet det gamle flethegn, nu skulle udhængende planter og for meget jord fjernes og det nye gærde mærkes af. Da alt var klart, gik vi i gang med puslespillet.
Klokken 12.30 spiste vi en velfortjent frokost. Vi var nået ret langt, og da vejrudsigten for de kommende dage ikke var god, blev vi enige om, at de der kunne, blev til vi var færdige. På dagen fik vi også gjort resten af haven ferieklar.

Første møde efter ferien bliver den 23/8. kl. 10.
/Susanne

Herunder billeder fra arbejdet.
Første foto viser det gamle flethegn inden det blev fjernet på havelaugets møde i maj.