Havelauget

Næstved Museumsforenings havegruppe passer Museumshaven, der ligger i Ringstedgade 4, ved siden af Helligåndshuset og foran kustodeboligen.
Haven er en lille grøn oase i bymidten med skyggefulde træer, små græsplæner og havebassin samt borde og bænke, hvor borgere og museumsgæster kan nyde freden og evt. spise medbragt mad.

I haven gror krydderurter, lægeurter, nytteplanter og prydplanter, og det er havegruppens opgave, at holde haven pæn og fjerne uønskede vækster. Græsset og gruset ordner museets gartner.

Arbejdssæsonen er fra marts til september, mødedatoer aftales på 1. mødedag.
Medbring havehandsker og rosensaks.

Har du lyst til at være med til hyggeligt samvær og let havearbejde, kontakt da venligst
Susanne Nabe-Nielsen
s.nabe-nielsen@stofanet.dk

TLF: 20 78 02 66


Maj 2019

Havelauget har besluttet, at vi vil lave højbede til læge-og krydderurter i den del af haven, der er nærmest Kustodehuset. Birgit undersøger om vi kan få økonomisk hjælp fra gavefonden.
Efter lidt diskussion blev vi enige om, at diget skal fremstå vildt, så vi kun fjerner for dominerende vækster. Vi kan håbe på, at de små jordbær, der nu gror på diget, kan sprede sig.
Det var en del oprydning i dag, efter arrangementer både inde og ude. Bl.a. var der blevet lavet bål direkte på plænen og ikke i bålfade, hvilket ikke er særlig hensigtsmæssigt.
Efter et par timers arbejde, så haven pæn ud igen.

Næste møde 12. juni kl.9.00(Klik på billederne for at se dem i større udgave)
 

(Obs: Hvis et havelavsmedlem får lyst til at gå i haven udenfor de aftalte mødedage og ønsker selskab, så send bare en mail eller SMS og hør om andre har lyst til at være med. Nøglen til Kustodeboligen kan lånes i Helligåndshuset.)